En liten Summering av 2019

Då lider året 2019 mot sitt slut och det har ju precis som 2018 minst sagt varit ett dramatiskt och händelserikt år med mycket turbulens, oroligheter, ångest, hopplöshet och frontalkrockar, men även ett år med nya viktiga erfarenheter som tillfört mig en insikt om vilken otrolig makt jag har över mitt eget liv, dock endast över mitt eget liv.

Det är få förunnat att ha såna vänner som har orkat stå ut med mig och mina destruktiva val och som samtidigt tålmodigt orkat vänta och vågat tro på att jag till slut skulle få nog och besluta mig för att det var värt att genomlida en period av rädsla, ångest, dåligt samvete och smärtan av mina egna bestraffande piskrapp för att kunna bryta mig ur mitt eget mentala fängelse.

Det tog mig nästan två år att övertyga mitt eget hjärta att det är min hjärna som ska påverka och bossa över mina beslut, inte tvärtom. Jag vill såklart gärna lyssna på mina känslor, ibland är dom urmysiga och supertrevliga, men jag försöker lära mig att ha som vana att alltid ifrågasätta om just den känslan verkligen kommer att gynna det liv som jag försöker att skapa.

Detta har varit ett år där jag har fått en hel del empati och förståelse för mig själv och acceptans gällande mina egna svagheter. Tack vare all kärlek, tolerans och feedback som innehållit både ris och ros från min omgivning så har jag fått tillbaka mycket av den kärlek och självrespekt jag en gång hade, men som jag tappade bort i samma veva som jag glömde bort mitt eget personliga ansvar. Jag har lärt mig så mycket om mina egna gränser och hur jag jag med små steg ska gå till väga för att synliggöra dem för både mig själv och andra. Ibland tar jag i så det blir riktigt tokigt, men jag är ju ringrostig vilket tack o lov har accepterats av de flesta. Tänk så otroligt mycket jag har att vara tacksam över!!!

Snart börjar ett nytt 2020 som jag verkligen tror och hoppas kommer bli ett händelserikt och spännande år med en massa positivt innehåll men självklart med ett fortsatt hårt arbete med att behålla fokus på det viktiga i livet som genom att utforska området utanför min ”comfort zone” hitta det material som krävs för att fortsätta utveckla den bästa versionen av mig själv och mitt välmående.

Jag kommer lägga fokus på min familj och mina goda vänner som tyvärr inte har fått den uppmärksamhet och bekräftelse som jag så gärna vill ge och tycker att de förtjänar.

Sist men definitivt inte minst ser jag med nyfikenhet, spänning och värme fram emot att få upptäcka vilken väg jag kommer att gå med min nyfunna special one ❤

Gott slut till alla överlevare, håll er på benen, det är värt det ❤❤❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: